Posts

Showing posts from 2013

2013. this is the end

bismilahirahmanirahim
Assalamualaikum
mengenangkan malam nanti aku akan kerap sibuk mengemas yang patut maka, aku terpaksalah menaip sekarang. haha.
2013 tahun yang penuh cerita setahun yang amat di hargai yang perlu di ambil jernihnya dan di buang keruh yang melekat
ada rasanya 2013 ni teramat panjang ceritanya teramat besar hakikatnya
semuanya seolah miliki perjuangannya dan ku akhirinya dengan segalanya
menghentikan sebuah rasa mengelapkan mata menebarkan warna ceria
izinkan post ini berakhir dgn puisi jalanan yang terukir di bwah sedar Selamat buat semua andai esok masih milik kita izinkan ukhwahnya masih kekal dan kukuh bersama.
coretan indah buat dia buat semua buat mereka buat diri ini jua buat mu yang terindah yang pernah tiba  bersama suka duka cerita dan indahnya mimpi itu
saat ku terjatuh dalam realiti kau hanyalah fantasi saat luka ku parah penawarnya di atas sana namun ku akui ada seketika hadirnya cahaya membuat aku terleka dalam dunia yang tak pernah meninggalkan segala cerita
bangun dari le…

Bermula sebuah kisah, harus ada penutupnya.

bismilahirahmanirahim

Assalamualaikum
Pagi ini bangkit dari tidur. menghirup udara yang segar. melihat cuaca yang elok dan segar. Alhamdulilah syukur kepadanya atas kurnia nikmat yang di kurniakan buat setiap insan di muka bumi ini
majalah Al-Islam yang di beli  tempoh hari masih belum terusik entah mengapa. aku sendiri kurang pasti dan hari ini Allah mendetikkan hati untuk membaca dan hari ni Allah detikan jiwa untuk mencoret kisah
kisah mereka. kisah dia kisah yang membawa seribu manfaat bagi diri dan juga kisah yang membuat aku menangisi kekhilafan diri ni
2013 menyaksikan kepergian mereka yang tegar berjuang demi agamanya aku tahu kisah ini rata-rata sahabat blogger  banyak sudah mencoretkan kisah Arwah Ahmad Ammar di dalam koleksi post masing-masing dan aku hanya memuji dan mendoakan  dari jauh bukan mencoretkan kisahnya disini namun entah mengapa setelah membaca majalah Al-Islam itu tadi hati seperti berkobar.
Rentetan kisahnya mengamit memori mengamit rasa meletakkan cik hati a…

no title.

bismilahirahmanirahim
Assalamualaikum
i need someone who make me smile for real I hate when I became fake when I think that people think that I just play around
truly I'm sorry if you think i'm like that but honestly
bukan sengaja kut sabar cik hati sabar
kuasa besar hadir bersama tanggungjawab yang besar
yada..yada..yada...
feel like the loser.. fell like tak guna langsung
oh my, i think i gonna be crazy for awhile
naa... sometimes smile not enough for me i don't know why
something change me something make me macam nak terjun laut, sungai or bangunan or apape je yang boleh terjun
mungkin payung terjun? oh seronok.
maybe aku terlebih tidur maybe aku terlebih berjaga berfikir and so on..
fresh air.. come to me please
okay.. that all
as usual anggaplah bukan aku yang taip benda alah mengarut bagai ni
sekian.

one word change everything.

bismilahirahmanirahim

Assalamualaikum
banyak benda datang  sebenarnya tak berapa nak masuk akal sikit
wah, sukahati kau je cakap macam tu ea
*sengih
haha entah. ada benda akan paksa kita fikir maju ke depan tanpa menoleh ke belakang dan ada benda  paksa kita terus tegak berdiri tanpa membuat apa2 keputusan dan hanya berharap agar masa yang  menentukan segala.
dalam hidup kita ni kita kadang2 tak dapat nak tentukan  mana satu pilihan kita dan kadang2  bila kita dah memilih namun kita tak mampu mengenggamnya kita akan memaksa  untuk memperoleh  pilihan kita itu.

mari kita lihat balik
apa sebenarnya aku bebelkan sedari awal lagi
ya, melangkah ke satu lagi takuk yang sangat2 mencabar

kenapa aku cakap macam tu?

tadi adalah masa belek-belek mukabuku tu
terbaca artikel yang di tulis oleh
seorang senior
sewaktu di sekolah menengah
dan jiwa sangat bersetuju dgn apa yang dikatakan oleh
si kakak itu

apa yang boleh disimpulkan menjadi satu
di sini ialah

just go for it

BERUBAH.

one word

ramai yang…

emo.

bismilahirahmanirahim
Assalamualaikum
emo. budak perempuan mmg suka emo persoalannya..
kau still 'budak perempuan' ke?
*hentak kepala kat dinding kejap
aku tahu dia nampak aku dan aku cuma tak boleh nak faham kenapa dia mengelak nak jumpa aku?
aku pelik sakit hati rasa perasaan benci terus bercambah balik, masa duduk dlm kete otak aku ligat fikir why????????????
dan aku rasa emo aku mengamuk dgn situasi
kalau ikut rasa memang menyesal aku ikut mak dgn ibu pegi kenduri tu dan terjumpa dia.. kalau ikutkan pagi tadi aku mmg malas entah macam mana aku boleh tergerak nak ikut.. dan aku rasa menyesal. sangat menyesal.
orite true, aku mmg igt kalau pegi boleh lepak dgn syahir ke apa then bila aku nmpk dia dan aku rasa  kenapa dia yang ada???? dan terus sakit hati bertambah2
being emo menyesal dan bila dah reda baru terpikir
kenapa kau rasa macam tu???
aku cari sebab dan alasan aku cari punca dan jalan penyelesaian kesimpulan dan tuntasnya yang aku temui
aku tak tahu..
kau tahu mcm ma…

mari bercerita. lagi. dan. lagi.

Image
bismilahirahmanirahim
Assalamualaikum
it's late dan aku masih nak menulis blog ni surely, aku tahu sepatutnya post 8 disember is for Isma bufday but.. clearly aku malas maaf lah babe, aku malas.. don't worry.. aku tetap sayang kau..
orite.. apa yang menyebabkan aku sanggup menaip di malam buta ini? entah? okay hidup yang penuh dgn persoalan
mari kita melayari ruangan jawapan yang hanya punya  garisan kosong minta di isi
baik, hari ni kita boleh merasakan harapan kita setinggi Mr Everest dan esoknya boleh jadi landai seperti tanah pamah
seketika kita merasa bahagia amatlah meresap ke perosok dunia dan seketika harapan kita hanya dinding putih yang kosong sekosongnya
pernah rasa?
Semua orang pernah berdiri dalam satu titik yang sama dalam masa yang mybe berbeza dan cara penyelesaian yang juga mybe berbeza
mari kita melihat cermin kenapa cermin hanya memantulkan kita sahaja melihat di balik cermin itu jugak melambangkn diri kita melihat yang negatif mahupun yang positif
being a g…

Kota Antara: Antara luar dan dalam?

bismilahirahmanirahim

Assalamualaikum

Seringkali ku rasa Alam ini bagaikan terhenti Tiada cahaya tiada lagi nyawa Merana kerana cinta di dada
Tak terdaya ku melangkah Segala perjalanan mengundang padah Relaku menunggu biarpun dalam pilu Sehingga masanya kita bersama
Hanya di kota antara aku yang meniti Panas mentari salju menggigil Aku terpenjara sepi dan menanti di antara Di antara kau dan dia
Biar cinta ku rasai Bersemadi abadi di kota ini Takkan aku mampu melihat airmata mu Biarkan ku bersendiri di sini
Hanya di kota antara aku yang meniti Panas mentari salju menggigil Aku terpenjara sepi dan menanti di antara Di antara…
Dan bila rasa terseksa Ku sering mencari jalan keluar Mengharapkan semuanya berakhir
Kau maafkanlah diriku Ku takkan bisa menghulurkan cinta Yang separuh bersamanya
Hanya di kota antara aku yang meniti Panas mentari salju menggigil Aku terpenjara sepi dan menanti di antara Di antara kau dan dia
Di antara… Aku terpenjara sepi dan menanti di antara Di antara kau dan dia
Betul cakap mereka, Kau dah b…

jiwa.hati dan rasa.

bismilahirahmanirahim

Assalamualaikum
Disember menjelma. aku tahu masa tetap berjalan meski aku meminta untuk di hentikan sarkastik kan?
entah, aku tahu rasa gelora jiwa yang sebak. hari kau tersenyum esoknya si duka pula muncul
melihat seraut wajah tua itu semakin kuat sebak hati ini dari jauh hati ku seakan tersa dejavunya
" bila abah takde nanti...."
ku tanam setiap nasihat dan amanat yang pernah diucapkn buatku tapi bila tiba saat aku menghadapi yang lain kata-kata keramat yang muncul itu membuat aku kembali berpijak
" nanti kalau nenek dah takde.."
air mata menitis aku tahu kata abang aku jarang nanges meski hatiku yang kental ini  tetap punya petikan yang mampu membiarkan air beracun itu bermadu mesra
pulang ke rumah dgn meninggalkn wajah tua yang sentiasa mengharapkan cucunya dekat dgnnya aku tahu meski aku bukan yang kesayangan tapi nenek tak pernah berbagi kasih nenek lain nenek baik nenek sgt manjakn cucunya dan hakikat tak kisah lah siapa yang pergi dulu …

Semester 3, di penghujungnya!

Image
bismilahirahmanirahim
Asalamualaikum
di penghujung 2013 dan di pengakhiran semester tiga macam tak percaya. setahun 1/2  berjaya di habiskan di KPMBM ini... bila semua duk kelibut dan semua seolah macam laju sangat berjalan sampai tak cukup nafas nak bergerak sungguh lah terasa kesibukkan nya tambah2 sebelum melangkah ke alam 2014 terpegang pulak jawatan MPP something tak pernah terjangka pelik tapi benar di situ haha.
mari kita imbas kembali segala kenangan semasa semester tiga.
masih lagi kelas DBF 3A tapi ahlinya sudah berubah tiada lagi boys yg kaki havov sentiasa dan bilangannya juga sedikit. seronok dan seronok soal lain tolak tepi hehe




*classmate

*roomates and izzati



* night with madam dan the rest of PEARL




* The MPPians

this sem mmg tak banyak gambar and tak banyak aku nak cerita sbb cepat sgt tapi when come to assignment quiz test dan seangkatan dgnnya makanya aku pun seriau semacam haha
byk pancaroba  yg kena hadapi but Allah knows the best and aku yakin dgn apa yang DIA bag…

the end? entah.

bismilahirahmanirahim
Assalamualaikum
such a long time tak menaip meluah rasa membobok di bawah sedar menatap indahnya helaian kosong yang berconteng  hitam dan putih
hakikat sebuah rasa
dan apabila aku menulis sewaktu jiwa ini dilanda rasa ayat fav. adalah yang di atas
entah mengapa ia mengalir tanpa aku sedar. walaupun tika itu aku hanya memerhati riak wajah Andy dalam Toy Story 3 sungguh makna yang besar ertinya bila bicara tentang dunia itu okey, sejujurnya aku bukan nak bercerita tentang toy story 3  yang sangat comel itu tapi kenapa rasa sedih mengundang di saat klimaks sebuah cerita apakah maksudnya aku faham erti atau aku merasai jiwa yang dilanda gelisah itu atau hanya alasan untuk aku menangis seperti anak kecil
sungguh erti sebuah jiwa di dalam dilema yang sukar aku jangkakan barangkali..
sakit dan peritnya untuk di cerita bukan jawapan untuk soalan anda sekarang pucuk pangkalnya yakin pada hati yang DIA sentiasa ada untuk memberi
menolak mungkin akan menyebabkan rasa itu s…