Posts

Showing posts from January, 2014

Jangan biar rasa ini tersisih..

bismilahirahmanirahim
Assalamualaikum
rindu bertamu di laman hati. amikkau haha. kebuzyan yang terlampaumenyebabkankelalaian terhadap kecintaan kepada duniamilik sang hati faham?
kata seorang teman,  akan datang jua hari untuk kau meluahkan kecintaan kau
bulan yang penuh dengan matlamatduniawi seriringdenganakhirat takdinafikan niat yang tersemat terkadang sukar untuk di hapuskan oleh jiwa sentapbukan?
lemahnya sang hati bila jiwa asyik meronta tak di nafikan juga yanghatitercuridengan apa yang tersedia
takmudah namun rasa syukur tetap jua terbit tatkala melihat teman-teman cukup memahami taklupabuat DIA yang memberisegalanya
Ujian yang hadir seiring dengan Kejayaan yang diciptakan sungguhtatkalaterjatuh adahadiah yang diberi
indah susunan aturan-Nya cantikbukanisinya
satu tanggungjawab akan hadir bersama sebuah kuasa besar
aku taku jika ku kufur nikmat aku

new year event!

Image
bismillahirahmanirahim
Assalamualaikum
memandangkan bahawa aku nak balik dah ke kolej jadi buat lah jugak entry tahun baru ni hehe
2014 tahun baru orang kata azam baru dan  segalanya haruslah tampak baru
oky.. kalau aku yg baru tu aku punya planner notebook then aku punya skectbook pastu lagi oh, perkakas toilet yg baru normallah, masuk tahun baru semua pakat habis haha
mari kita lihat cerita baru oky baru siap tulis cerpen sbb nak join contest ni