Posts

Showing posts from May, 2014

It Happen without we noticing.

bismilahirahmanirahim

Assalamualaikum
kadang2 impian dan realiti tu sebenarnya bersambung kan haha
secara jujurnya bingkisan ini di coret untuk kakak sepupu yang selamat bernikah hari ni
Alhamdulilah.
secara jujur sangat salute kakak yang seorang ni yang sangat sopan, ayu, comel dan baik sangat2 kalau dengar dia mengaji.. lagilah suara dia comel2 je hehe
so  Kak Hidayah and Husband, Selamat Pengantin Baru Selamat Menjalani Kehidupan Baru May Allah Bless Your Marriage
dan jujur lagi sangat2 admire kisah korang nice right bercinta lepas nikah.. selama ini tengok orang lain when comes to you and  you deserves for it
untuk gadis sesolehah akak untuk dapat husband sesoleh your husband
I'm happy for you  sangat2. there's no words can describe
One day this story akan jadi kisah nak bagi anak cucu tahu bukan semua orang sekeliling faham tapi when it comes to Allah nothing much better than love from HIM without prejudice rite?
when apa yang ALLAH janjikan itu sentiasa pasti dan kita ke…

Hari Ini : Mengertikan Sebuah Hidup.

bismilahirahmanirahim

Assalamualaikum
mengertikan sebuah hidup
hari ni sahabat, refresh balik apa kita ada depan mata belakang badan atas meja dalam almari tak pun celah-celah bantal kesayangan kita
apa yang kita ada? nikmat Allah atau kosong semata??
berapa ramai yang sedar, di bawah sedar atau dah pun ke laut?
hari ini sahabat mari kita bersama ertikan kembali nilai hidup yang Allah berikan pada kita nikmat islam dan nikmat iman nikmat sebagai hamba nikmat sebagai anak nikmat sebagai pelajar nikmat sebagai lelaki/ peerempuan dan segala nikmat yang ada banyak sungguh sampai tak larat nak cakap
betul tak? *kenyit mata sikit
hari ini sahabat,
mari nilai modal 24 jam yang Allah beri, berapa banyak dah habis  sebab bergolek atas katil layan mengantuk? berapa banyak dah habis sebab buat drama/movie marathon? berapa banyak habis sebab update status kat fb atau tweet yang bukan2... berapa banyak yang dah habis sbb mengukur lantai KLCC, Pavi, Mid Valley hatta  MP, DP, sekalipun JPO berapa ba…

ini ceritanya.

bismilahirahmanirahim

Assalamualaikum
terlalu lama rasa nya aku tak menulis dengan jujur maksudnya kat sini menulis dgn kata- kata yang jujur bukan hanya berselindung di balik kiasan semata
haha. terkadang aku terduduk memikir entah sampai bila aku harus kelam tenggelam dalam perasaan yang jelasa tak ada kesudahan teringat sewaktu cheya cakap dia tak faham apa yang aku tulis  :) entah mengapa aku sendiri tidak sedar apa yang jemari ni telah coretkan
cerita dibawah sedar kut?
aku meyusuri rakan blogger yang lain yang tegar mengabdikan sejarah masing-masing sedang aku? hanya memandang helaian putih di depan mata
entah mengapa aku menjadi lemah lemah kerna sebahagian dari diri aku hilang di tengah lautan manusia yang mengejar impian masing-masing
menyesali setiap saat yang aku habiskan hanya dengan berfikir untuk melangkah maju namun aku masih di tapak yang sama tak beranjak masih yang lama meski hati meronta aku masih di situ
aku tak tahu apa yang aku mahu hidup di teruskan melangkah ta…