Posts

Showing posts from April 4, 2015

VI

bismilahirahmanirahim

Assalamualaikum
bila diri melayang payah pada jiwa haha
semalam bila ayat
"jiwanya tak melayang."
sesungguhnya jiwa yang tak melayang itu harus di peka pada jiwa
jiwa sahaja kah? entah aku juga tak punya jawapan
rentak kaki kadang sukar di duga dan aku pun payah utk melangkah bila di hadang dan tersadung dengan senyuman
keindahan yang tak mampu di ungkap dengan kata-kata
entah
*****************************************************
VI
" kenapa call?"
" tak, tadi kata nak cakap? lupa tadi pastu sampai rumah baru teringat."
" Bersungguh ea?"
" Orang bila nak sesuatu mestilah bersungguh mendapatkannya."
" Ya. That's you. Jujur dan terus terang."
" Awak, macam mana awak tahu pasal dia?"
" Hmmm.. Entah 6th Sense kut"
" Kita dah 2 tahun tak cakap, awak. what do you expect bila tetiba awak sebut pasal budak tu."
"Nothing. Just sorry for these 2 years. You must hate me. Yalah…