Posts

Showing posts from May 18, 2014

Hari Ini : Mengertikan Sebuah Hidup.

bismilahirahmanirahim

Assalamualaikum
mengertikan sebuah hidup
hari ni sahabat, refresh balik apa kita ada depan mata belakang badan atas meja dalam almari tak pun celah-celah bantal kesayangan kita
apa yang kita ada? nikmat Allah atau kosong semata??
berapa ramai yang sedar, di bawah sedar atau dah pun ke laut?
hari ini sahabat mari kita bersama ertikan kembali nilai hidup yang Allah berikan pada kita nikmat islam dan nikmat iman nikmat sebagai hamba nikmat sebagai anak nikmat sebagai pelajar nikmat sebagai lelaki/ peerempuan dan segala nikmat yang ada banyak sungguh sampai tak larat nak cakap
betul tak? *kenyit mata sikit
hari ini sahabat,
mari nilai modal 24 jam yang Allah beri, berapa banyak dah habis  sebab bergolek atas katil layan mengantuk? berapa banyak dah habis sebab buat drama/movie marathon? berapa banyak habis sebab update status kat fb atau tweet yang bukan2... berapa banyak yang dah habis sbb mengukur lantai KLCC, Pavi, Mid Valley hatta  MP, DP, sekalipun JPO berapa ba…