Posts

Showing posts from February, 2017

Day 19- First Song in your ipod/itunes

bismilahirahmanirahim

Assalamualaikum wbt
since aku guna mp3 yang dihadiahi rakan-rakan tercinta maka lagunya ialah
Day 19: First Song in your ipod/itunes
01-Colbie Cailat: Fallin' For You
haha. lagu ni aku paling minat masa form 5 masa ni tengah got crush for someone dan masa yang sama, aku guna lagu ni untuk habiskan cerita novel pertama aku lagu ni jadi selingan jelah waktu tu tapi aku suka gila lirik dia
sebab memang kena dengan waktu lah yalah, masa tu was-was lagi aku ni suka dia ke tak dahlah asyik terfikir je betul ke tak ke memain je ni
haha kelakar rasanya btw, aku dengar balik lagu ni sambil tulis sebab nak gain balik memori dengan lagu ni haha
mungkin yang aku suka adalah slang colbie cailat sendiri kut pastu semua lagu dia aku suka nice and smooth the way dia pronouns words by words tu show identity dia sendiri pastu mungkin jugak kejujuran di balik rasa masa sampaikan lagu cehwah ayat aku hahahahaha
that alls I guess
:)
"Fallin' For You"

I don't know …

kosong

bismilahirahmanirahim

Assalamualaikum wbt
aku sebenarnya tak tahu nak tulis apa tapi aku harus , WAJIB menulis sebab menulis tu satu keperluan. aku kira.
aku rasa, aku dah banyak habis masa dengan memerhati dan patutnya aku dah boleh tulis analisa pemerhatian aku tu tapi aku asyik terganggu je lately.
dengan kesihatan yang tak berapa nak elok aku tahu, Allah nak ampunkan dosa. masih tak berapa nak kukuh lagi tapi aku usahakan untuk teruskan kehidupan. Yalah, bumi mana yang tak di timpa hujan.
jadi aku kira, (aku masih berkira-kira lagi) aku suka kira-kira. sebab tu stuck belajar finance  semua tu ada benda yang nak jadi macam, jalan pulang menuju Tuhan?
banyak sangat duduk dengan duniawi ni sampai lupa tujuan sebenarnya. tersasar pada jalan tak bermakna kita tak akan jumpa jalan pulang. sedang cahaya tu terang benderang, cuma kita selalu menidakkannya. ada perkara kita rasa dan cukup sempurna, tapi hakikatnya kekurangan tetap ada. sempurna mata kita tak semestinya sempurna juga di mata…