Posts

Showing posts from June 20, 2014

II

bismilhahirahmaniarahim

Assalamualaikum
#throwback

" lama cuti?"
" macam biasa.. sebulan lebih kurang."
" tak puasa kat rumah?"
" puasa, satu hari."
" buat apa je nanti?"
" benda biasa."
" masak, kemas rumah, tidur, menulis sometime menjahit? ada lagi satu.. teman kaklong shopping kan?"
" tahu kenapa tanya."
" saje"
 kenapa lah jumpa dia ni.
" menyesal?"
" kenapa nak menyesal?"
" sebab terserempak dgn kita?"
bibir senyum nipis. bagi ayat makan dalam sikit.
" dalam life kita. bukan semua benda ikut kehendak kita.. kita tak boleh paksa kalau memang takdir tertulis macam tu kita pun tak boleh rancang lebih kalau Allah tak izinkan and kalau Allah kata I terserempak dengan you dekat Tesco hari ni I terserempaklah.. kalau tak maybe I terserempak dengan other people so you boleh je nak cakap jodoh ke apa.. but for me.. this is life.. mana2 pun boleh terjumpa kalau kita…