Posts

Showing posts from July, 2015

Soalnya Hati.

bismilahirahmanirahim

Assalamualaikum
err, guys jawab salam tu yer

entry kali ni bukan nak cakap pasal raya. tetiba je dah habis puasa dan dah seminggu raya
cepat je angin berubah dari musim monsun hingga ke tengkujuh cepat saja manusia juga berubah sekali air bah sekali itu jugalah pantai berubah
kadang kala menafikan rasa lebih perit dari menahan jiwa buatnya terlanjur bicara terkasar perbuatannya seringkali di salah erti
mahunya tidak
bertalu-talu whatapps menjelma amboi cuak jugak semua orang
hakikatnya cuma hati yang merasa
apalah ada pada padangan semata kalau jiwa tak di selam sama apa lah ada pada perantaraan kata kalau bicara cuma helah semata
berdusta atas dasar kecewa bertingkah kerana remeh semata
nama pun manusia apa saja yang bisa di penuhi oleh nafsu yang tak kan berhenti tu
merenung pada padang rumput hijau yang luas di perkarangan mata sering kali membuat aku tenggelam dengan rasa dan segalanya tiada jawapan  untuk semua persoalan yang datang
hilang dari radar bukan b…

hari ini dalam sejarah

bismilahirahmanirahim

Assalamualaikum
semoga hari anda di penuhi dengan rahmat yang MAHA Esa.

beriftar bersama mereka. cukup menenangkan hati satu lagi kenangan tercipta meskipun bertahun meninggalkan alam persekolahan namun masih lagi terbias dengan karenah yang tak pernah sudah
masing-masing kalau dah berjumpa masyaAllah, boleh hilang sifat kemelayuan melakanya haha.
topik-topik yang sememangnya menghangatkan dan tak lapuk dek zaman
sebab dah lama tak jumpa semua cerita nak keluar bagai  sebab dah lama tak jumpa perkara biasa jadi luar biasa
bukan mudah membina ukhuwah jangan di persiakan
andai saja segala bisa di curahkan sungguh belajar membesar bersama mereka cukup mempersonakan kalau boleh di ulangmasa alam persekolahan cukup mengajar aku erti sebuah rasa
gonna miss all of you guys. all of your story your merepek meraban your kegedikan dan kepoyoan your kematangan dan keanakkan your smile and your kerutan and everythings
yang kita gelar kenangan
I'm proud to be MGHSian  I…

-----------

bismilahirahmanirahim

*sigh*
I don't know when the last time time I've been wrote in this blog rasanya macam lama aje.. haha
nak kata tak de idea sebenarnya more to malas haha
yalah. banyak benda buat. bila tiba malam aje, fuhh letihnya every night kaki will be  penat tahap gaban  perut gonna be like lapar tapi ngantuk and at the end kalau perut sakit sampai rasa tak larat dah baru makan. kalau tido is more important tido ajelah jawabnya
nak hirup udara pun ke kadang payah. kalau nasib baik Alhamdulilah.  dapat lah melihat dunia luar yang kian mandayu-dayu arusnya. haha
I feel so sleepy tapi golek2 pun tak boleh tido. pagi bangun dah paksa diri  melihat dunia. nak lagi best tak sempat nak jejak pukul 10 dan terjunam balik dah.
ada masa jaga baby tido dengan aku, aku sekali tertido.  hehe teruk punya perangai
chance untuk menulis ada chance untuk membaca pun ada
cumanya malas mengusai
nampaknya kena rajin balik ni kena usaha jadi bagus balik nak jadi bagus cemana kalau sebelum …