Posts

Showing posts from February, 2016

X

bisimilahirahmanirahim

Assalamualaikum


mata bundar itu aku tenung ke jauh kedalam. cuba untuk menyelami apa yang tergambar pada riak wajah yang diam seribu bahasa. naluri aku kuat mengatakan semua serba tak kena. jadi harus apa yang aku lakukan. 
" you look different."
aku senyum.
" statement atau soalan?"
dia balas senyum.
" statement lah."
mata bundar itu masih lagi ku renung. masih belum mengagak ke mana diskusi kami
" aku masih sama, masih serupa. tapi berubah macam mana sekali pun aku masih aku lagi"
tenang aku menutur. 
" sebab kita dah dewasa ke atau sebab memang harus kita berubah ikut masa?"
" ada apa pada masa bila kita perlu berubah untuknya. ada apa pada dewasa kalau kita perlu hidup sepertinya?"
" Okay, aku tak faham. hahaha..."
" tak payah faham lah wei."
" tapi..."
" babe, benda macam ni kena alami sendiri. susah lah nak explain pakai ayat."
" sounds like when words…

Mentor

bismilahirahmanirahim

Assalamualaikum




berdebar rasa jantung. Telefon bimbit hitam itu aku gapai di celahan poket. perlahan aku menarik nafas. cuak. gelisah. takut. semua aku rasa. ruangan mesej diterima itu aku buka semula.
datang sekarang ya, saya ada kelas 3-4.

Pintu pejabat AQel itu aku pandang. tanpa aku sedari bila entah aku telah berada di hadapan front desk  pejabat itu.
" cari siapa ya?"
aku hulur senyum sebelum menyambut sapaan pekarja tersebut
" Puan Aida ada?"
" Sekejap ya"
dia berlalu ke arah kanan pejabat. deretan pintu bilik yang berada di hujung di ketuk. seketika dia kembali ke ruangan hadapan pejabat.
" masuklah dik, Puan Aida tunggu."
usai mengucap terima kasih, aku berlalu ke arah deretan pintu tadi. sampai di hadapan pintu itu aku pandang pada nama yang terlekat di pintu

AIDA OTHMAN Pengurus Kualiti

ketukan perlahan aku beri. suara halus memanggil aku ke dalam.
" Duduklah." 
aku duduk. sejuk penghawa dingin belum lagi mengh…

Azam Baru

bismilahirahmanirahim


Assalamualaikum

dah berhabuk kan? haha lamanya tak menjengah ke sini dan akhirnya setelah berpuluh kali aku di tegur mengapa di biar sepi akhirnya aku punya kekuatan jua untuk kembali ke sini
ceh, tak boleh blah ayat
as usual, writer block
past few month, dengan diri tak stabil dengan rumah tunggang langgang dengan result ntah apa2 ntah
okay hiraukan yang tu
so what happen in 2016?
mcm biasa, azam masih nka menulis menulis dengan hati
past few weeks  banyak sangat pertandingan cerpen dan banyak jugak company yang minta untuk di hantar karya maka aku sebagai penulis picisan masih dalam dilema nak menulis atau nak memandang haha
mencari sumber inspirasi  memang amat memenatkan. bukan apa, silap pandang kan payah buat nya tersangkut dengan ranting-ranting yang muncul dari mana siapa nak tanggung
bila menjelang 22 ni, pergh aku masih tak percaya aku dah 22, tidakkkk banyak benda nak pikir future, impian, parent, siblings dan sebagainya
untuk book cafe, bila aku utarak…