Posts

Showing posts from February, 2015

Mummy.

bismilahirahmanirahim

Assalamualaikum
silap mata memandang silap hati memilih
aku atur langkah menuju bangunan setinggi 13 tingkat hampir 3 tahun lamanya aku bersuka ria di bangunan nan usang  yang lifnya selalu rosak
hari ni niat nak singgah sekejap jumpa mummy lepas tu pergi pejabat pos yet, kalau aku jumpa mummy memang aku terlajak tak buat apa lah borak dengan mummy mana cukup sejam dua
lalu aku buka sila di kerusi hijau di bilik pejabat mummy amsyar lena dihujung pejabat tak sedar pun aku datang menjengah
mummy kata  " mummy suruh adik baca buku, boleh pulak dia tidur kat situ"
aku tampal sengih. takpe Amsyar budak pandai jadi hampir sejam tu berlayar semua kisah aku tahu mummy penat mummy bukan jenis nak bukak cerita laju2 kat orang but still aku faham apa mummy rasa
aku dengar. aku dah biasa dengar cerita mummy dan aku sentiasa berharap yang aku akan jadi pendengar mummy walaupun lepas ni aku sibuk tahap gaban punya
aku tahu mummy seorang yang kuat otherwise takkan mu…

terkenang ler tu.

bismilahirahmanirahim

Assalamualaikum
bila aku buka balik helaian nota selama sebulan lebih tu aku jenguk sedikit demi sedikit
almaklum mencari idea menulis personal statements tapi secara jujurnya mengimbau kenangan lebih banyak dari idea baru yang menjengah
nak menulis terasa malas tapi ada hati nak jadi penulis hahaha
nak menconggak lagi malas tapi ada hati nk jadi banker muahahahaha
ni bukan soal cita-cita ini soal impian dan matlamat kadang2 kan kita ni jarang nak jujur dgn diri sendiri selalunya menipu je kerja nya
tipu diri sendiri lak tu yg duk penat nak sedapkan hati yang kononnya tawar sangat takde garam takpun masin terlebih tak memasal je
ada benda kan kita tak sedar pun tau men jadi orang yang logik itu biasa tapi menjadi mereka yang unlogical itu bukan luar biasa berlambak je yang kat luar tu sedemikian rupa
eh, gua cakap pasal gua lagi
balance baru imbang dunia or akhirat
tak, kena pegang dua2 mana boleh tinggal satu sebab dunia laluan akhirat sebab dunia tempat bekalan…

Relax kay?

bismilahirahmanirahim

Assalamualaikum
rasanya baru sekejap aku mengolah cerita tentang rasa
kemudian entah langit mana yang runtuh menghempap rasa
mahunya aku diam tak terkata
sekejap aku merasakan A sekejap jugak aku merasakan  B kadang mungkin aku sudah tiba ke L
entah nak tafsir rasa sekarang ni payah tau kau ingat macam makan nasi ke?
nak makan nasi pun ada pilihan tau masak ke beli ke kan?
aku tahu korang dah terbelit nak faham apa aku cakap so what? haha okay, gurau je
goyah dengan pilihan adalah perkara biasa jadi usah kau gentar relax je tarik nafas dengan tenang apa susah
kan?
okay mari kita lihat apa yang terbentang pada luasnya dunia lalu celah mana kau pilih untuk tegak berdiri atau terbaring serong?
letak pada tangan dan hati mu usah risau ALLAH kan ada
dah relax kay?
**************************** Nisrina Syaurah
p/s Guys, gua cakap dengan diri gua.

Belajar.