Posts

Showing posts from November 16, 2014

berbulan mencari makna.

bismilahirahmanirahim

Assalamualaikum
baru terasa longlainya langkah baru terasa beratnya jiwa baru terasa yang sebenarnya dia dah lama bertakhta dalam jiwa nak izinkan air mata bertamu dah lama tempayan berlubang aku tadahkan nak izinkan mata menunduk dah lama hati menipu pandangan mata
kadang2 aku tak mampu nak tolak rasa sebab bukan aku sorang je yang rasa untung sebab Allah selalu tunjuk bila mintak untung sebab Allah selalu sangat bagi rasa melekat dalam otak dan jiwa serta sentap dalam hati terus kau
tak tipu sebab siapa yang nampak dia yang tahu siapa yang baca dia yang tengok kira untung sebab kawan2  still ada nak ingatkan kaklong dengan abang2 still tahu jaga hati dan perasaan boleh kita mintak tarik balik semua? tak, tak boleh
sebab Allah dah janji dan kita pun dah janji before keluar ke muka bumi nak tolak apa kalau kita tahu hakikat yang nyata tipu siapa kalau kita kata kita tak buat dosa
dunia. nak salahkan dunia? sudah Allah pesan dari dulu love letter yang berlambak2 t…