Posts

Showing posts from November, 2014

Day 9- A song make you hopeful

bismilahirahmanirahim

Assalamualaikum
Day 9- A song make you hopeful
orait, let's check the playlist
hopeful camne tu ek? aku puas dah pikir hmmm lagu apa ya
oh maybe some english song okay kut
and I guess it from Taylor Swift " Back To December"
how come boleh hopeful?
hmm.. entah... hahaha
okay, it just keep reminds me that every thing happen  and kita tak boleh patah balik macam tu je
beribu kali kita menyesal atas perbuatan kita dan kita terlupa seminit kita teringat yang kita nak balik ke masa lalu kita telah kehabisan 60 saat untuk mencari masa depan
easy? kadang-kadang hati kita tak boleh nak main celah cam gitu je dan  aku pun begitu untuk memahami hati yang sedia terisi bukan mudah seperti menjilat aiskrim vanila kegemaran ramai
mistake. semua orang buat mistake
dan menyesal sebab tu kena pikir dulu sebelum buat seblum tambah air dalam nasi dan at the end kita makan bubur nak suruh jadi nasi tak boleh unless kita masak baru
sebab tu apa yang berlaku jadikan penga…

Blessing from HIM.

bismilahirahmanirahim

Assalamualaikum
Seminggu. dan aku cuba menelan rasa
look at my family my mom my abang my adik my kaklong
and the house
jelas terang dan nyata apa yang Allah beri bukan dalam pandangan mata saja
terus aku lap segala rasa amik sepotong roti dan rasa keindahan selain rasa manis roti tu
have you ever think about how tired the bread maker? have you ever thought yang depa buat roti nak cari sesuap rezeki? have you ever think more than the taste of bread itself?
no. you never when you don't know how it's feel
sebab dalam hidup kalau tak pandang luar kita cuma pandang cermin dan pikir nak selamatkan diri kita dulu dari pikir dunia luar yang sesak
betul. kubur masing2 betul. masalah sendiri tak selesai tak yah sibuk nak mengait kain orang

ya, true. ya. tepat sekali  markah penuh untuk anda
dulu. saya ada seorang kawan setiap kali ada member ajak makan best2 mesti dia selalu tolak bukan sebab dia tak ada duit but she always said
" aku makan best2. entah apa ya…

ini penghujungnya.

Image
bismilahirahmanirahim

Assalamualaikum
tika mata masih lagi tak mengerti apakah akal ini yang menidakkan nya atau hati nurani yang sedang dipermainkan atau ia khayalan semata
dan ini entry petanda menanda segala nya lah yang boleh jadi simbolik aku dah habis kan 2 tahun setengah dekat kpm bandar melaka tu dan tinggal buat practical serta tamatlah perjalanan sebuah diploma yang  tanpa aku sedari mengajar segala benda
thank you Allah for everything that you gives me especially my life my breath my family my teachers my friends and my hope
Rabb, andainya ini utusan terakhir dapat aku leburkan rasa dapat aku leburkan jiwa dapat aku sungguhkan cerita
biarkan menjadi titik noktah segalanya perkara
izinkan ia

till meet again my memoirs with all of you  are precious things belongs to me



thank you again May Allah Bless You.
endless story
*************************** Nisrina Syaurah

berbulan mencari makna.

bismilahirahmanirahim

Assalamualaikum
baru terasa longlainya langkah baru terasa beratnya jiwa baru terasa yang sebenarnya dia dah lama bertakhta dalam jiwa nak izinkan air mata bertamu dah lama tempayan berlubang aku tadahkan nak izinkan mata menunduk dah lama hati menipu pandangan mata
kadang2 aku tak mampu nak tolak rasa sebab bukan aku sorang je yang rasa untung sebab Allah selalu tunjuk bila mintak untung sebab Allah selalu sangat bagi rasa melekat dalam otak dan jiwa serta sentap dalam hati terus kau
tak tipu sebab siapa yang nampak dia yang tahu siapa yang baca dia yang tengok kira untung sebab kawan2  still ada nak ingatkan kaklong dengan abang2 still tahu jaga hati dan perasaan boleh kita mintak tarik balik semua? tak, tak boleh
sebab Allah dah janji dan kita pun dah janji before keluar ke muka bumi nak tolak apa kalau kita tahu hakikat yang nyata tipu siapa kalau kita kata kita tak buat dosa
dunia. nak salahkan dunia? sudah Allah pesan dari dulu love letter yang berlambak2 t…

Happy 20th, My dear sweetheart!

bismilahirahmanirahim

Assalamualaikum
I should wrote about the Day 9.
tapi lain kali lah..haha sebabnya entry pagi ni lagi hot daripada yang before2 ni
haha okay entry khas buat semua yang wish yesterday yang asal jumpa menyanyi bagai nak rak baik dalam lif baik dalam staff room (okay ni malu dgn semua lect.) baik kat bilik mahupun di koperasi nasib atas bas takde
but, truly, seumur hidup tak pernah nak celebrate tak pernah nak dapat kek tak pernah nak dapat hadiah yang best2
and yesterday sumpah terharu tahap super gaban dan seterusnya
sebab memang lah boleh agak depa nak prank belikan kek tapi semalam sumpah sgt2 terharu tak pernah kut
dapat kek singing lagu happy birthday dalam gelap pastu hadiah lagi dan paling tak boleh blah tu ingatkan dapat buku tapi okay yang ni terkejut sumpah tak tipu seriously lah korang a big present kut
when kaklong wish  siap pesan nak hadiah besar punya then dia kata dekan lagi baru boleh claim hadiah
haha.... memang tak lah punah sedikit harapan tapi s…

Day 8.

Image
bismilahirahmanirahim

Assalamulaikum
bila tiba saat nya kau harus melangkah masuk ke dewan besar yang menyaksikan  peperiksaan terakhir seblum kau menghabis kan diploma
dan rasanya kekuatan semangat yang datang dari para sahabat juga ahli keluarga bisa membuat aku tersenyum hari ini May Allah ease everything
good luck everyone! 
Day 8- a song that remind you of your ' first love'
okay..... ni gelak jugak dulu apa lagu ek? hmm...
okay2 satu lagu jelah
it's " Biar- Hani & Zue"
ya, aku suka susunan muziknya credit to Mr AGCOCO hehe.. sejak minat Hujan semua ahli dia aku minat haha ag coco memang ohsemlah on music part
but congrat jugak kat this song boleh bawak melonjak gitu
lagu ni boleh nak kata kena dengan jiwa lagipun suara hani dengan zue memang sedap bukan pakai suara besar memang ori
kenapa ingat kat dia sebab kena je lirik tu dengan dia sebab memang tak perasan at first place yang kita dah TERsuka kat dia
so apa boleh buat tapi perasaan yang belum tentu…

Day 7.

bismilahirahmanirahim

Assalamualaikum
bila hati tak seiring dengan jiwa bila diri mula memberontak entah mengapa semua nya tak kena pada pandangan mata
ego kah yang sedang bermaustautin ni jiwa ini? atau ianya kerana derita yang tak pernah sudah

Day 7-a song that reminds you about the past summer
okay, sebab kat Malaysia ni takde summer hehe, so boleh anggap lah macam time puasa and raya tahu sebab apa? selalunya summer clash dengan raya or puasa kadang2 je lah
okay lagunya adalah
' Begin Again- Taylor Swift'
mereka kata yang minat taylor ni budak jiwang je memang lah lagu dia mostly about love ya da..ya..da..
does it look like I care at least she deserve what she want kau ada?
okay tolak tepi segala isu ini semua
mari melihat ke masa hadapan kadang2 tak semua yang kita nak tu kita dapat jadi secara jujurnya biarkan saja
kita membuat pilihan kerna DIA
dan apakah kau sangka segala yang hadir bukan kerna DIA? tepuk dada tanya iman dalam jiwa bukan Iman yang kat sebelah
kita sela…