Posts

Showing posts from February 16, 2015

terkenang ler tu.

bismilahirahmanirahim

Assalamualaikum
bila aku buka balik helaian nota selama sebulan lebih tu aku jenguk sedikit demi sedikit
almaklum mencari idea menulis personal statements tapi secara jujurnya mengimbau kenangan lebih banyak dari idea baru yang menjengah
nak menulis terasa malas tapi ada hati nak jadi penulis hahaha
nak menconggak lagi malas tapi ada hati nk jadi banker muahahahaha
ni bukan soal cita-cita ini soal impian dan matlamat kadang2 kan kita ni jarang nak jujur dgn diri sendiri selalunya menipu je kerja nya
tipu diri sendiri lak tu yg duk penat nak sedapkan hati yang kononnya tawar sangat takde garam takpun masin terlebih tak memasal je
ada benda kan kita tak sedar pun tau men jadi orang yang logik itu biasa tapi menjadi mereka yang unlogical itu bukan luar biasa berlambak je yang kat luar tu sedemikian rupa
eh, gua cakap pasal gua lagi
balance baru imbang dunia or akhirat
tak, kena pegang dua2 mana boleh tinggal satu sebab dunia laluan akhirat sebab dunia tempat bekalan…