Posts

Showing posts from December 5, 2015

Esakan Takdir

bismilahirahmanirahim

Assalamualaikum
hmmmm.. last entry was on 4 September a week after aku menjadi penghuni tegar bumi unisza pejam celik tinggal 2 minggu nak final dan aku nak habiskan satu semester.
haha tak sangka.  I know this feeling. aku rasa macam ni masa nak dekat final first sem masa diploma dan yet, the feeling tak berubah langsung. masa tengah usik jiwa untuk berdiri stable betulkan niat fikir kenapa Allah pilih nak duduk sini
back to 3 years before hmm... mungkin waktu tu aku belajar redha untuk tercampak kat kpm dan belajar untuk dapat sesuatu dengan menjadi seorang Nisa di bumi yang tiada siapa mengenali masa silam aku  dan aku pernah, bahkan selalu doa bahawa aku akan ke sini ke bumi unisza untuk menyambung pelajaran yang akan memberi aku satu kenikmatan yang aku pinta dalam doa ku
hmmm... mana pantai tak di simbah ombak dugaan aku cuba susun atur puzzle di tangan  macam hidayah yang sentiasa menyinggah tapi bila taufik tak di jemput sama masakan bisa untuk menyempurn…