Posts

Showing posts from April, 2016

week 13.

bismilahirahmanirahim

Assalamualaikum wbt
lamanya tak menulis kat blog haha. masa banyak habiskan kat telegram yalah orang dah ada channel opps!
boleh lah join channel lepas ni
telegram.me/nisrinasyaurah
baiklah Week 13 tinggal seminggu je lagi 2 minggu lagi final exam pergh! mencabar minda
minggu depan presentation berderet assigenment yg tak terhantar lagi pastu dengan takde study week lagi exam pulak 4 hari 6 paper pengsan lah mak
takpe, jihad menuntut ilmu
maka, dengan ini saya akan berusaha bersungguh-sungguh untuk mencapai segaka  kejayaan dunia dan akhirat lepas ini kena tambah ithizam lebih dalam lagi kuatkan semangat bauang sifat malas rajinkan diri  beribadah bangun malam dan sebagainya
di sini aku tidak harus leka dengan keindahan di sekeliling ku aku harus berani mencabar diri
oh tidak aku mahu pulang hahahahahahahhahahaha
Raqib sudah pandai berdiri kelak nanti dia sudah boleh berlari dan aku tidak dapat melihat semua itu ohhhh sayu sungguh
(maafkan melodrama saya)
tapi ti…

sesak.

bismilahirahmanirahim

Assalamualaikum wbt

adakala hati kita meragui apakah benar yang di lihat mata atau lebih benar firasat si jiwa dan akhirnya kita tewas kerna tak tahu di mana letaknya

aku tolak pintu bilik. Allahuakbar! bersepahnya! sesak rasa jiwa bila lihat bilik yang sempit dan semak sebegini rupanya haishlah, nak salah kan siapa? pagi tadi dengan bangun lewatnya, dengan subuh ke mana dengan baju tak bergosoknya dengan tudung yang carca merba
Allahu
Islamkah aku?
aku atur langkah perlahan rasa kecewa bertindan apakah dunia ini yang lebih penting? apakah langsung tiada nilai dalam diri kau?
ah sudah, berdialog sampai esok tak habis bilik ni siapa nk kemas????
aku lipat selimut bantal aku susun buku2 bertaburan di atas katil aku letak kembali ke rak meja belajar ABC itu aku letak di tepi katil pen-pen bertaburan di atas meja aku susun di dalam bekas botol-botol kosong di hujung katil kembali menghuni kotak-kotak di luar koridor
sungguh setiap perbuatan itu di selangi dengan rasa kesal

Review: Aye Aye Tuan Presiden by Que Sera Sera

Image
bismilahirahmanirahim

Assalamualaikum
baiklah hari ni nak buat review novel sikit memandangkan mood cam baik so boleh nak buat review hihi
p/s: bukan semua novel ya saya review, yang saya rasa nak review je saya review. peace yo!

Aye Aye Tuan Presiden by Que Sera Sera
(mak aihh tajuk kemain lagi ek)
baiklah kali ni novel ini adalah romantik fantasi hah benda alah apa la tu
Que Sera Sera selalu menulis novel fiksyen camgini penuh dengan magis yang tersendiri. dan kebiasaannya kalau kita sendiri susah nak faham, saya sarankan bacalah banyak kali. untuk Aye Aye Tuan Presiden (AATP) banyak watak yang diketengahkan. masih mengguna watak sebagai penceritaan utama, maka kita akan lihat novel ini dari sisi seorang Jia.
watak utama
Jia- Setiausaha Akhbar merangkap agen 714 Najmi- Setiausaha Sulit Tuan Imran- Tuan Presiden yang muda belia
 watak sampingan
pelbagai askar, ketua polis, deamon, mahkluk pelik2, dan sebagainya haha
okay. yang penting korang kena faham apa Jia kena buat, apa Jia nak…