Posts

Showing posts from October, 2014

Day 6.

bsimilahirahmanirahim

Assalamualaikum
kalau boleh di cernakan rasa sakit yang kian membara memang satu dunia boleh tahu apa yang aku rasa kalau lah.. playing games 'kalau' 
lepas tu terus tak reti hargai apa yang Allah bagi biarlah orang tak tahu apa yang kita rasa orang suka suki je tuduh melulu
Day 6- a song that reminds of your best friends
okay,  this time..
' Arti Sahabat- Nidji '
okay.. ni lagu nak suka2 ni lagu nak jerit2 ni lagu nak nangis sambil menjerit entah kenapa lagu ni antara yang melekat dalam jiwa kalau boleh di pilih aku akan memilih namun takdir membawa aku kepada mereka sahabat sejati sahabat yang penuh dalam jiwa
korang nak mention semua nama memang tak terperi nak cerita siapa korang dalam hati aku lagi lah geli haha okay aku memang sayang korang aku memang really2 bersyukur sangat2 sebab Allah  kurnia kan korang dalam perjalanan menuju ke arah DIA
korang.. jangan sedih bila aku dah takde but tengok lah blog yang aku sayang gila macam aku sayang ko…

Day 5.

bismilahirahmanirahim

Assalamualaikum
semester lepas.. macam beban bila 2 subject core test dalam satu hari tapi semester ni lagi mencabar 3 subject core dalam satu hari otak tak mampu merumus
aci redah pedulilah apa yang jadi pun, semua Allah yang izinkan
rite
Day 5- a song that often stuck in your head
okay, apa lagu yang selalu ea melekat dalam otak kena tanya orang sebelah dulu sebab dia orang yang selalu tadah telinga
maka lagunya adalah
" Tahu- Fynn Jamal"
okay, so aku rasa macam dah pernah mention lagu ni maka nya nak buat macam mana sejak tahu lagu ni memang layan gila aku selalu tulis balik lirik kat celah mana2 yang nak tulis haha
teruk punya perangai selalu dalam note book lah satu lah perangai yang tak boleh buang ada a lot of buku nota banyak dan banyak dan penuh dengan segala macam contengan ala jalanan tak boleh blah sebab memang dari dulu pantang nmpak page kosong laju je nak tulis even pun tulis nama sendiri banyak kali
haha that why, 100 keping  kertas kajan…

Day 4.

bismilahirahmanirahim

Assalamualaikum
cuba untuk melangkah dengan senyuman cuba untuk memamah rasa dengan perlahan memaafkan segala duka yang terguris menafi rasa yang jelas terpendam

Day 4- a song that calm you down
okay, there a lot of song tapi bergantung pada situasi
mostly yang paling effective selain zikir.. adalah
" Puteri Ku Sayang by Hijaz"
that song remind me of myself bukan untuk dunia dia ajar untuk lihat sesuatu yang lain
told me that i'm not just a girl credit to someone who giving this song to me
thank you very much
even depa duk suruh satu je lagu  ada satu lagi  which is
" Tahu-Fynn Jamal"
okay this, try pi google kalau hang tak tau sangat malas nak tulis dia punya lirik masa pun aci selam nak lari pi belajar lagi nak lari baca buku lagi
nak lari cari tempat praktical lagi semuanya kelam kelibut semua nya aci redah je
kadang2 emosi ni memang susah nak stable kan nak bagi tenang selain istghifar dan senyum
aku kena juga tenang suka ke tidak tak …

Day 3.

bismilahirahmanirahim

Assalamualaikum
Day 3- A song reminds you of one/both of your parents
hari ni menulis awal sebab apa aku di landa kemarau kejap biasalah hari pertama kan.. haha
okay what the title of the song
it is..................
" Biar-by Fynn Jamal"
ya, lagu yang memang sah feeling habis kalau dengar lagu ni memang tak tipu teringatkan arwah abah my life full with his love dari kecik memang manja tahap tak ingat punya dari kecik tak nak orang lain  kecuali arwah abah kalau nak jalan2 dengan abah mesti nak pegang tangan dia even sampai high scholl
trully, depan orang sah boleh tipu tapi rindu sedang berbunga tak boleh nak tepis memang sangat2 rindu kan satu masa dulu always remind other
sayang parents korang hargai dia orang tara masih ada masa lagi nanti esok nyesal tak sudah
one thing buat aku kuat adalah pesanan yang dia tinggalkan dengan the rest of my family
membesarkan dengan belajar bermacam benda dari abah menjadi aku penuh dengan emosi seorang gadis yang pe…

Day 2.

bismilahirahmanirahim

Assalamualaikum
Day 2. - A song that reminds you of your most recents ex- boyfriends

okay, before we start, bagi aku gelak kaw2 punya ni sumpah lawak okay.. tapi ada satu lagu dan kelakar sebenarnya.. haha
so the song it is ' Lafaz Yang Tersimpan'
ya, lagu nasyid kut. what funny bout this to be honest aku tak tahu kenapa aku pick up lagu ni at the first place other may said yang lagu ni should for parents
yalah, but sebnarnya aku memang tak pernah pun kut lah cakap aku sayang kat arwah selama dengan dia  mcam biasa je.. sebab at first place dia memang kawan dah tu entah celah mana ntah dia jadi macam ni.... alah cerita lama zaman kanak2 ribena
tapi sejujurnya... aku sayang je kat dia tak pernah cakap sampai at the end of the day berita tu sampai kat telinga ni dia rasa sebal yang amat cuma aku tak tahu nak ungkap macam mana nak cakap cinta or suka aku tak pandai nak label kan  sebagai apa dan selama hari ni pun aku still rasa yang sama
kisah dia dengan ak…

25 Songs. 25 Days.

Image
bismilahirahmanirahim

Assalamualaikum
such a long time aha? tak tahu nak cakap buzy ke malas nak bukak benda alah ni sometimes bila your idea stuck in your mind you gonna stay for awhile and just watch it without doing anything.
okay what's going on? nothing. dunia sedang berlari bukan lagi merangkak seperti dulu masa sangat2 cemburui  segala yang kita lakukan
betul apa?
okay, nampak benda ni cambest je nak buat so nak buat lah.. haha. saje2 namanya..


okay...
Let's start for today.
DAY 1 : A song from your childhood.
to be honest during that time, aku memang minat gila dengan lagu balada haha.. sumpah lawak.. all siti nurhaliza masuk je otak but one song that always I remember it is, "Lemon Tree" ya, lagu kanak2. waktu kecik2 selain daripada tahu lagu Westlife, lagu Lemon tree ni je yang aku tahu. Means English song lah kalau lagu melayu tu tak yah cerita.. segala stok nasyid tu hafal dah setakat buku lirik berlambak.. perangai kan kecik2 lagi buat hal dah. during th…

where are you?

bismilahirahmanirahim

Assalamualaikum..

beberapa hari yang lepas asyik termimpikan isma dan secara jujurnya memang aku rindukan dia sangat2 tak ingat bila last time contact dgn dia sebab kalau call semua number dia yang aku ada semuanya masuk mail box
secara jujur adalah nangis sikit sebab dah lama tak cakap dgn dia memang ada banyak lagi orang yang kita boleh cakap tapi yang boleh tebak hati aku tak macam Isma yang boleh aku trap kata2 dia tak macam Isma
bila terbaca post yang aku pernah tulis for her birthday masa spm dulu mahu tak sebak segala macam
dalam meyedari erti persahabatan lain rasanya
even dengan Adlina lagi lain rasanya tak sama macam Isma ke Macam Feroz ke Macam Pija lain
but every each of them memang sgt berharga dalam hidup aku
tak kisah lah kalau depa tak rasa apa2 dia orang kawan aku dan aku tahu siapa yang sudi jadi kawan aku
lifestyle, family background and everything else boleh campak tepi kalau ukhwah yang kita bina dengan niat kerana Allah S.W.T
bukan senang na…