Posts

Showing posts from December 19, 2014

malas dan ikhlas.

bismilahirahmanirahim

Assalamualaikum
aku terlalu malas untuk menulis
mata cuma larat untuk membaca dan telinga cuma larat nak mendengar malas nak menulis
beberapa malam dah burn tidur padahal awal lagi aku siap2 dah lepas subuh jugak yang terkantoi payah bila sakit macam ni menjelma bebola mata pun terasa peritnya
penyakit  bila datang mulai lah segala benda yang lain terseret sama
" Cah, aku half day hari ni. masakkan barli"
" Cah, sejuk sangat ni. tutup lah kipas"
" Cah, baju aku takde pun. kau jelah yang lipat"
" Cah, jemur baju dengan masak tau."
" Cah, kau masak tak ikhlas langsung."
" Cah, diam cah. aku tak dengar kau cakap."
" Cah, aku tak tahu pulak kau ada kat rumah."
" Cah, bil eletrik naik 2 kali ganda"
" Cah, nak makan sup ayam dengan sayur kangkung"
that's family.
aku nak ucap terima kasih lah kat kawan2 aku sebab selama ni. aku hulur sabun pun depa pandai cakap 
" Terima Ka…