Posts

Showing posts from April, 2015

678

bismilahirahmanirahim


Assalamualaikum
(jawab der)
menyingkap kisah kelmarin  barangkali angin senja yang cuba menyapa
kita sering memomok kan diri dengan segala benda yang muncul tanpa di jangka malahan juga selalu melabel bila mana telahan kita sempurna semata
idaman jiwa tu tak semestinya harus selari dengan hakikat diri banyak lagi benda yang kita cuba takrifkan dengan  hati yang penuh kosong dan pudar ini
jadi cari saja makna di balik rasa berbanding kau asyik menyalahkan sekeliling hanya kerna diri tak mahu di cela
ceh,
tak, tgh baca good read tu yg tulis cam gini
eh ye ke?
kalau tak pun kisah ke?
kita hidup ni sibuk nak tayang segala benda buat apa? kisahkna diri cukup lah
tapi....
sbb rasa tanggungjawab terpikul? dah tu pergilah laksanakan buat apa duk caci maki kat sini je
tapi....
apa? tak mampu?  tak buat dah cakap camgitu
usaha itu banyak cara tapi jangan marah kalau cara kita salah adatlah hidup
after all kitakan human
or awak yang baca ni geng dengan yang kat zoo?
entah
t…

barangkali.

bismilahirahmanirahim

Assalamualaikum
aku cuba dan berusaha untuk menulis dengan jayanya
ceh, barangkali sifat malas yang tercela lebih hebat menguasai
buka lappy kadang2 sbb nak dengar listening ke buat reading ke otherwise saje tgk size screen yang lebih besar dari size screen phone haha
bangun pagi mandi susun baju  susun rak jemur baju masak then lepak
haish
bahaya untuk seminggu ni payah tgh kuat berusaha supaya rajin buat latihan utk ielts minggu depan dah kena amik exam
hmmm mengapa helaian putih ni di selak nampaknya aku punya target bakal lari
haha
duduk rumah ni selain layan kan diri layan kan kaklong
ke sana dan ke sini kadang2 aku yang seriau tgk kakak yang sorang ni
bisingkan dia laju je bisingkan aku balik
nampaknya kena aku bersabar ibu mengandung sememangnya begini
haish.

********************************** Nisrina Syaurah

VI

bismilahirahmanirahim

Assalamualaikum
bila diri melayang payah pada jiwa haha
semalam bila ayat
"jiwanya tak melayang."
sesungguhnya jiwa yang tak melayang itu harus di peka pada jiwa
jiwa sahaja kah? entah aku juga tak punya jawapan
rentak kaki kadang sukar di duga dan aku pun payah utk melangkah bila di hadang dan tersadung dengan senyuman
keindahan yang tak mampu di ungkap dengan kata-kata
entah
*****************************************************
VI
" kenapa call?"
" tak, tadi kata nak cakap? lupa tadi pastu sampai rumah baru teringat."
" Bersungguh ea?"
" Orang bila nak sesuatu mestilah bersungguh mendapatkannya."
" Ya. That's you. Jujur dan terus terang."
" Awak, macam mana awak tahu pasal dia?"
" Hmmm.. Entah 6th Sense kut"
" Kita dah 2 tahun tak cakap, awak. what do you expect bila tetiba awak sebut pasal budak tu."
"Nothing. Just sorry for these 2 years. You must hate me. Yalah…