Posts

Showing posts from June, 2014

Masa untuk tarik brek anda..

bismilahirahmanirahim

Assalamualaikum
Syaaban sedang mengundur diri katanya sahabat tercinta sedang menanti kita
Ramadhan tersenyum megah di depan pagar raut wajahnya tidak sabar mahu melangkah  bertemu dengan tuan rumah yang hanya di kunjungi setahun sekali namun rata-rata rumah  yang di kunjunginya tidak semua bersedia menyambut kedatangannya kebanyakkan leka menyebut nama Syawal Ramadhan yang sedia maklum adik kesayangannya lebih menjadi tumpuan mereka makan hati? entah... dia tahu dia sedang melaksanakan tanggungjawabnya Dia tahu tugasnya berat dia tahu YANG ESA memberikan dia satu penghargaan yang tidak terhitungnya.. sedangkan Syawal cuma memberikan kegembiraan andainya mereka melayan dia dengan baik dan sempurna
Itu YANG ESA kata padanya...
saban tahun Ramadhan melihat cahaya kegembiraan juga cahaya kehampaan ada masanya  dia melihat Syaaban melangkah pergi dengan gembiranya kerana mereka tidak lupa menghargai dia adakalanya Syaaban akan melangkah dengan longlainya sambil menya…

here come the result.

bismilahirahmanirahim

Assalamualaikum
aku mmg teringat nak menulis awal tapi tadi terhasut dengan tv pastu elly lagi ni pun still melayan dia kejap haha
so hari ni result keluar mean 23 jun
so  Alhamdulilah tak expect kali ni memang jatuh katil punya tak perasan pun tidur 2 jam je pastu bangun check result kelam kabut panggil mak then sambung tido balik ngee
mana nak larat dgn badan panas cecah berapa tah suhu ni sabar jelah duduk diam2 kat rumah pun boleh datang banyak penyakit tau
jadi majlis anugerah nanti memang lah ramai tahap tak ingat beramai2 lah kita untuk menyediakn majlis yg tak cukup tangan nak handle hehe
orite hari ni pendek je cukup untuk tatapan haha till meet again
InsyaAllah
*************************
Nisrina Syaurah

End OF Semester Four.

bismilahirahmanirahim

Assalamualaikum
aku baru perasan  yang aku masih belum tulis the end of sem 4
marilah kita menulis mengenainya
sebenarnya.. di sebabkan waktu mula2 cuti aku dah mula tak bukak the Ms Word maka blog ni pun ikut lah bercuti bersama
tak perasan pun tak tulis this post tapi tak lengkaplah kan
to be honest
Sem4 adalah antara yang terindah masuk kelas baru kenal kawan2 baru barulah sangat but new class new rules semangat muhibah masing2 semangat kerjasama masing2 senang nak buat kerja cuma masalah tetap datang menimpa walaubagaimana pun itulah hidup penuh dengan segalanya.. tak mudah namun tak susah
DBF 4B
ajar yang kita menang kalau kita bersatu ajar yang kita boleh selesaikan semua masalah kalau kita tahu yang kita ada masalah ajar untuk lihat perspektif setiap insan berbeza tapi masih boleh bersama ajar untuk memahami yang semua orang tak sama macam kita ajar yang lemah tak kalah tapi pengajaran menjadi kuat ajar untuk sentiasa senyum, tak bermusuhan ajar untuk ubah…

II

bismilhahirahmaniarahim

Assalamualaikum
#throwback

" lama cuti?"
" macam biasa.. sebulan lebih kurang."
" tak puasa kat rumah?"
" puasa, satu hari."
" buat apa je nanti?"
" benda biasa."
" masak, kemas rumah, tidur, menulis sometime menjahit? ada lagi satu.. teman kaklong shopping kan?"
" tahu kenapa tanya."
" saje"
 kenapa lah jumpa dia ni.
" menyesal?"
" kenapa nak menyesal?"
" sebab terserempak dgn kita?"
bibir senyum nipis. bagi ayat makan dalam sikit.
" dalam life kita. bukan semua benda ikut kehendak kita.. kita tak boleh paksa kalau memang takdir tertulis macam tu kita pun tak boleh rancang lebih kalau Allah tak izinkan and kalau Allah kata I terserempak dengan you dekat Tesco hari ni I terserempaklah.. kalau tak maybe I terserempak dengan other people so you boleh je nak cakap jodoh ke apa.. but for me.. this is life.. mana2 pun boleh terjumpa kalau kita…

I

bismilahirahmanirahim

Assalamualaikum

air liur ku telan. mak aihh.. awat pahit sangat ni. wajah yang jelas merah menahan marah itu tak ku pandang lama. dada rasa nak meletup. empangan air mulai berkaca apa nak buat ni....  salah dia lah siapa suruh memandai-mandai kan kena setepek. Dia menarik nafas dalam aku sedikit lega. tak banyak lah sebab dia dah mula pandang muka aku macam nak telan hidup-hidup seminit. dua minit. masuk tiga minit dia masih macam tu
" Err.. awak." " Diam." tak jadi aku nak sambung bersuara.  ini antara saat yang aku paling benci. bila mana aku patut bersuara tapi mesti di suruh diam. nampak sangat nak tunjuk aku sorang je yang salah, habis tu.. dia tu betul sangat lah? sebab dia betul lah dia marah kau buat salah terang lagi bersuluh memang salah kau yang kau suka hati nak tengking dia siapa suruh.. ni namanya perang dingin sedang bermula.


* such along time aha? mcm nak buat comeback je gaya haha till meet again
*************** Nisrina Syaura…

Sampai Bila?

bismilahirahmanirahim

Assalamualaikum

adakala air mata tetap menitis walau kau tahu tiada punca yang dapat kau alaskan menjadi bahan utama mengapa ia mengalir bukan?
dan ini adalah hidup menjalani titian2 yang penuh onak dan duri yang penuh curiga dan sangsi yang penuh jiwa dan rasa air dan mata cinta dan kasih barangkali sedikit sentuhan
ini hidup pahit bagaimanapun kau tetap bangun tiap hari untuk hadapi aku tahu terkadang hati meminta agar terus tidur tanpa rasa duka perit menjalani rasa harus di hapuskan begitu sahaja
namun sampai bila? sampai bila harus lari dari hadapi masalah sampai bila harus diam tak terkata sampai bila hanya menuding ke arah yang lain tanpa mengaku yang diri ini serba hina
ini hidup di sekeliling penuh dengan warna bukan hanya hitam dan putih bukan hanya cerita  dan tulisan semata cara kau mewarna kanvasmu mungkin berbeza dengan aku mencoret di atas kanvas ku
kata seorang lelaki yang paling hebat di dunia ini
" kita di lahirkan putih, ibubapa yang menco…